Çılgın sorular: Sperm yutmak hamile bırakır mı? (Tartışma Konusu)

Jodd Haber
1 min readDec 25, 2021

--

Böyle bir soruyu insanlar başkalarına soramıyor olsa da -herkes olmasa da birçok kişi- bu sorunun cevabını merak ediyordur. Aslında adam akıllı eğitim almış bir insan bu sorunun cevabını çok iyi bilir fakat yine de eğitim bile almış olsa “Acaba?” diye bir soru işareti kafasında belirebilir.

Çılgın sorular: Sperm Yutmak (kadinlarportali.net)
Çılgın sorular: Sperm Yutmak (www.kadinlarportali.net)

Bu içeriğimizde bu soruya cevap vereceğiz. Öncelikle bir kadının hamile kalabilmesi için erkeğin spermi ile kadının yumurtasının bir araya gelmesi gerekiyor. Bu işlem rahimde gerçekleşir. Rahimde birleşen sperm ile yumurta döllenerek gebelik süreci başlamış olur.

Fakat buradaki önemli nokta şudur ki ağızdan alınan bir şeyin rahme ulaşması mümkün değildir. Öncelikle midedeki asidik ortamı geçmesi sonrasından da bir kanal yardımıyla rahime bağlanması gerekiyor. İnsanın yapısında böyle bir şey olmadığından dolayı endişe etmenize gerek yok.

Yani sperm yutmak hamile bırakmaz. Fakat hijyen noktasında endişeleriniz varsa başka hastalıkların oluşması olasıdır. Daha fazla bilgi almak, bu konuyu tartışmak için dilerseniz kadinlarportali.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

--

--

Jodd Haber

Türkiye gündemine dair gelişmeleri, tarafsız bir şekilde aktaran haber & yorum platformudur. https://www.jodd.net