Kredi kartı limiti arttırma yolları [kredi puanı nasıl artar]

Jodd Haber
3 min readJan 20, 2021

Amerika’ya yeni gelmiş ve kredi geçmişi oluşturmayan kişilerin yaşadığı en büyük problemlerden biri de kredi kartı çıkarma ve mevcut kredi kartı limini arttırmadır. Bu yazımda kredi kartı limiti nasıl artar sorusuna cevap vermeye çalışacağım. Eksik veya yanlış kısımları lütfen yorum alanından belirtiniz.

Amerika’da Kredi Kartı nasıl alınır?

Öncelikle yeni geldiğiniz için bir kredi kartı almanız gerekiyor. Fakat yeni olduğunuzdan dolayı size hiç bir banka kredi kartı vermek istemeyecektir. Çünkü yenisiniz. Burada birçok kişinin sorduğu “iyi de canına yandığım yeni gelmişim kredi kartım olmadan nasıl kredi geçmişim oluşacak” sorusudur. Evet. Haklısınız. Kredi geçmişinizin oluşması için birilerinin size kredi vermiş veya kredi kartı vermiş olması gerekir. Bu da bu ülkenin kuralıdır deyip geçiştiriyoruz.

Banka hesabınızda para bulundurun

Fakat kredi kartı almanız imkansız değildir. Social Number’ı aldıktan sonra yapmanız gereken şey banka hesabınızda biraz para tutmak. Bu şekilde 3. veya 4. aydan sonra bankaya giderek birkaç aydır hesabınızda para olduğunu ve $300 bile olsa kredi kartı çıkarmak istediğinizi söyleyin. Büyük ihtimalle kabul etmeyeceklerdir fakat bu şekilde almış insanları tanıyorum. Çok az bir kitleden bahsediyorum.

Store kredi kartları almaya çalışın

--

--

Jodd Haber

Türkiye gündemine dair gelişmeleri, tarafsız bir şekilde aktaran haber & yorum platformudur. https://www.jodd.net